Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dunahullám kicsit másképpen recept

Dunahullám kicsit másképpen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál étolaj
    • 8 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 1 csomag epres pudingpor
    • 1 evőkanál liszt
    • 4 dl meggylé
    • 18 dkg margarin
    • 18 dkg cukor

    Tetejére:

    • kb 1 bögre magozott meggy
    • fél tábla tortabevonó vagy csoki
    • 1 kiskanál étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kevés sóval kemény habot verünk.

    A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet és a sütőport is. Belekeverjük óvatosan a felvert tojásfehérjét.

    A tepsibe kanalazzuk a tészta felét, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd a sárga tészta tetejére kanalazzuk és picit összekeverjük.

    200 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

    A pudingport, a lisztet és a cukrot a meggylével jól kikavarjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk.

    A tésztára habzsákkal kis halmokat nyomunk a krémből és mindegyik tetejére egy szem meggyet teszünk. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a meggy tetejére csorgatjuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá