Dunahullám kicsit másképpen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál étolaj
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 1 csomag epres pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dl meggylé
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg cukor

Tetejére:

  • kb 1 bögre magozott meggy
  • fél tábla tortabevonó vagy csoki
  • 1 kiskanál étolaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kevés sóval kemény habot verünk.

A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet és a sütőport is. Belekeverjük óvatosan a felvert tojásfehérjét.

A tepsibe kanalazzuk a tészta felét, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd a sárga tészta tetejére kanalazzuk és picit összekeverjük.

200 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

A pudingport, a lisztet és a cukrot a meggylével jól kikavarjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk.

A tésztára habzsákkal kis halmokat nyomunk a krémből és mindegyik tetejére egy szem meggyet teszünk. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a meggy tetejére csorgatjuk.

Jó étvágyat!