Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis-lecsós csirkemell recept

Tepsis-lecsós csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 egész csirkemell csont nélkül
    • 1 fej lilahagyma
    • 3-4 szál újhagyma
    • 3 kisebb paradicsom
    • 1 tv paprika
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 2 dl tej
    • só, őrölt bors ízlés szerint
    • 2 evőkanál mustár
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban.

    A megmosott csirkemellet felszeleteljük, enyhén kilopfoljuk, majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszük a hűtőbe kb 3 órára.

    A hagymákat, paradicsomokat, paprikát megmossuk, megtöröljük, majd vékonyan felszeleteljük.

    Egy tűzálló tálat/tepsit kikenünk kevés vajjal, a csirkemellet lecsöpögtetjük a páclétől, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük egymás mellé a tepsibe. Rátesszük a lilahagyma karikákat, a paradicsom szeleteket, majd a paprika szeletet és az újhagyma karikákat is.

    Alufóliával letakarjuk a tepsit és előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük, majd levesszük róla fóliát (ha túl sok lé lenne alatta, a felét leöntjük), megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal és fólia nélkül sütjük tovább kb 20 percig.

    Rizzsel tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá