Tepsis-lecsós csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell csont nélkül
  • 1 fej lilahagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 3 kisebb paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

A tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban.

A megmosott csirkemellet felszeleteljük, enyhén kilopfoljuk, majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszük a hűtőbe kb 3 órára.

A hagymákat, paradicsomokat, paprikát megmossuk, megtöröljük, majd vékonyan felszeleteljük.

Egy tűzálló tálat/tepsit kikenünk kevés vajjal, a csirkemellet lecsöpögtetjük a páclétől, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük egymás mellé a tepsibe. Rátesszük a lilahagyma karikákat, a paradicsom szeleteket, majd a paprika szeletet és az újhagyma karikákat is.

Alufóliával letakarjuk a tepsit és előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük, majd levesszük róla fóliát (ha túl sok lé lenne alatta, a felét leöntjük), megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal és fólia nélkül sütjük tovább kb 20 percig.

Rizzsel tálaltam.