Tejfölös-sajtos csirkecomb rizibizivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Csirkecombhoz:
- 4 csirkecomb
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk ételízesítő
- őrölt fehér bors
- majoránna
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 tk kukoricaliszt (vagy búzaliszt)
- 1 kk füstölt pirospaprika
- 1 dl víz
- 3-4 ek sertészsír
Köret:
- 1 cs előfőzött barna rizs
- 20 dkg zöldborsó
- só
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkecombot dörzsöljük be a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a majoránnával, majd hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják (én este befűszereztem, majd a hűtőben pihent sütésig).
A tepsit kenjük ki a zsírral, öntsük bele a vizet, helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat, majd fedjük le fóliával mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb egy óra alatt pároljuk puhára a húst.
A tejfölt ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a füstölt pirospaprikát, a reszelt sajtot, majd keverjük alaposan össze.
Ezután vegyük ki a sütőből a puhára párolódott combokat, kanalazzuk rá a tejfölös-sajtos keveréket, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
A rizst kezdjük el a tasakon található leírás szerint főzni, majd a főzési idő lejárta előtt kb 5-6 perccel, adjuk hozzá a zöldborsót és így főzzük készre.
Amikor a rizs puhára főtt, emeljük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, majd keverjük össze az előzőleg felmelegített étolajjal.
A zöldborsót öntsük egy szűrőbe, szintén alaposan csepegtessük le, majd adjuk hozzá a rizshez. Ízlés szerint sózzuk, és tálalásig tartsuk melegen.
Tipp:
Tálaláskor kanalazzuk a rizibizit a tányérra, helyezzünk mellé egy pirosra sült csirkecombot, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »