Tejfölös-sajtos csirkecomb rizibizivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Csirkecombhoz:
- 4 csirkecomb
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk ételízesítő
- őrölt fehér bors
- majoránna
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 tk kukoricaliszt (vagy búzaliszt)
- 1 kk füstölt pirospaprika
- 1 dl víz
- 3-4 ek sertészsír
Köret:
- 1 cs előfőzött barna rizs
- 20 dkg zöldborsó
- só
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkecombot dörzsöljük be a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a majoránnával, majd hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják (én este befűszereztem, majd a hűtőben pihent sütésig).
A tepsit kenjük ki a zsírral, öntsük bele a vizet, helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat, majd fedjük le fóliával mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb egy óra alatt pároljuk puhára a húst.
A tejfölt ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a füstölt pirospaprikát, a reszelt sajtot, majd keverjük alaposan össze.
Ezután vegyük ki a sütőből a puhára párolódott combokat, kanalazzuk rá a tejfölös-sajtos keveréket, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
A rizst kezdjük el a tasakon található leírás szerint főzni, majd a főzési idő lejárta előtt kb 5-6 perccel, adjuk hozzá a zöldborsót és így főzzük készre.
Amikor a rizs puhára főtt, emeljük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, majd keverjük össze az előzőleg felmelegített étolajjal.
A zöldborsót öntsük egy szűrőbe, szintén alaposan csepegtessük le, majd adjuk hozzá a rizshez. Ízlés szerint sózzuk, és tálalásig tartsuk melegen.
Tipp:
Tálaláskor kanalazzuk a rizibizit a tányérra, helyezzünk mellé egy pirosra sült csirkecombot, majd úgy kínáljuk.