Tejfölös-sajtos csirkecomb rizibizivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Csirkecombhoz:

  • 4 csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 tk kukoricaliszt (vagy búzaliszt)
  • 1 kk füstölt pirospaprika
  • 1 dl víz
  • 3-4 ek sertészsír

Köret:

  • 1 cs előfőzött barna rizs
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A csirkecombot dörzsöljük be a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a majoránnával, majd hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják (én este befűszereztem, majd a hűtőben pihent sütésig).

A tepsit kenjük ki a zsírral, öntsük bele a vizet, helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat, majd fedjük le fóliával mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb egy óra alatt pároljuk puhára a húst.

A tejfölt ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a füstölt pirospaprikát, a reszelt sajtot, majd keverjük alaposan össze.

Ezután vegyük ki a sütőből a puhára párolódott combokat, kanalazzuk rá a tejfölös-sajtos keveréket, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

A rizst kezdjük el a tasakon található leírás szerint főzni, majd a főzési idő lejárta előtt kb 5-6 perccel, adjuk hozzá a zöldborsót és így főzzük készre.

Amikor a rizs puhára főtt, emeljük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, majd keverjük össze az előzőleg felmelegített étolajjal.

A zöldborsót öntsük egy szűrőbe, szintén alaposan csepegtessük le, majd adjuk hozzá a rizshez. Ízlés szerint sózzuk, és tálalásig tartsuk melegen.

Tipp:

Tálaláskor kanalazzuk a rizibizit a tányérra, helyezzünk mellé egy pirosra sült csirkecombot, majd úgy kínáljuk.