Tarhonyás, vargányás csirkepörkölt recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 30 dkg vargánya gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- 1 tk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- bazsalikom ízlés szerint
- 50 dkg tarhonya
Elkészítése:
A húst megtisztítottam és felaprítottam.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágtam, étolajon üvegesre pároltam, rászórtam a pirospaprikát, majd kevés vízzel felengedtem és a húst beletettem.
A paprikát félbe vágtam, magházát eltávolítottam, a paradicsomot négybe vágtam.
A húshoz hozzáadva a többi hozzávalókkal együtt készre főztem, csak a legvégén tettem bele a felszeletelt gombát.
4-5 percig együtt főztem még a gombával.
A tarhonyát 3 ek étolajon kissé felhevítettem.
A gombás pörköltet felöntöttem annyi vízzel, hogy 9 dl legyen rajt a lé. Kissé még megsóztam és a tarhonyára öntöttem.
Lassú tűznél fedő alatt, többször megkeverve készre főztem.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »