Tarhonyás, vargányás csirkepörkölt recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 30 dkg vargánya gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- 1 tk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- bazsalikom ízlés szerint
- 50 dkg tarhonya
Elkészítése:
A húst megtisztítottam és felaprítottam.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágtam, étolajon üvegesre pároltam, rászórtam a pirospaprikát, majd kevés vízzel felengedtem és a húst beletettem.
A paprikát félbe vágtam, magházát eltávolítottam, a paradicsomot négybe vágtam.
A húshoz hozzáadva a többi hozzávalókkal együtt készre főztem, csak a legvégén tettem bele a felszeletelt gombát.
4-5 percig együtt főztem még a gombával.
A tarhonyát 3 ek étolajon kissé felhevítettem.
A gombás pörköltet felöntöttem annyi vízzel, hogy 9 dl legyen rajt a lé. Kissé még megsóztam és a tarhonyára öntöttem.
Lassú tűznél fedő alatt, többször megkeverve készre főztem.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »









