Tarhonyás hús csirkemellből recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60-70 dkg csirkemell
- 20 dkg tarhonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél doboz paradicsomkonzerv (kis doboz)
- 1 db pörköltkocka
- fűszerek (só, bors, őrölt kömény, oregánó, piros arany) ízlés szerint
Elkészítése:
Megpucoljuk a hagymát és apró kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát.
A csirkemellet felkockázzuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fehéredésig pirítjuk, közben megfűszerezzük ízlés szerint és rátesszük a fél doboz paradicsomkonzervet, valamint a pörköltkockát.
Ha jól összepirítottuk mindezt, adunk hozzá vizet.
A tarhonyát még az elején feltesszük főni. Amikor már majdnem kész, leszűrjük és beleöntjük a rotyogó pörköltalapba.
Az egészet összefőzzük, amíg a tarhonya és a hús teljesen meg nem fő.
Természetesen addig pótoljuk vízzel, hogy a tarhonya jól megpuhuljon. Kissé ragusra hagyjuk meg a végén.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.