Tarhonyás hús csirkemellből recept
Hozzávalók:
- 60-70 dkg csirkemell
- 20 dkg tarhonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél doboz paradicsomkonzerv (kis doboz)
- 1 db pörköltkocka
- fűszerek (só, bors, őrölt kömény, oregánó, piros arany) ízlés szerint
Elkészítése:
Megpucoljuk a hagymát és apró kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát.
A csirkemellet felkockázzuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fehéredésig pirítjuk, közben megfűszerezzük ízlés szerint és rátesszük a fél doboz paradicsomkonzervet, valamint a pörköltkockát.
Ha jól összepirítottuk mindezt, adunk hozzá vizet.
A tarhonyát még az elején feltesszük főni. Amikor már majdnem kész, leszűrjük és beleöntjük a rotyogó pörköltalapba.
Az egészet összefőzzük, amíg a tarhonya és a hús teljesen meg nem fő.
Természetesen addig pótoljuk vízzel, hogy a tarhonya jól megpuhuljon. Kissé ragusra hagyjuk meg a végén.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









