Tarhonyás hús csirkemellből recept

Hozzávalók:
- 60-70 dkg csirkemell
- 20 dkg tarhonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél doboz paradicsomkonzerv (kis doboz)
- 1 db pörköltkocka
- fűszerek (só, bors, őrölt kömény, oregánó, piros arany) ízlés szerint
Elkészítése:
Megpucoljuk a hagymát és apró kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát.
A csirkemellet felkockázzuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fehéredésig pirítjuk, közben megfűszerezzük ízlés szerint és rátesszük a fél doboz paradicsomkonzervet, valamint a pörköltkockát.
Ha jól összepirítottuk mindezt, adunk hozzá vizet.
A tarhonyát még az elején feltesszük főni. Amikor már majdnem kész, leszűrjük és beleöntjük a rotyogó pörköltalapba.
Az egészet összefőzzük, amíg a tarhonya és a hús teljesen meg nem fő.
Természetesen addig pótoljuk vízzel, hogy a tarhonya jól megpuhuljon. Kissé ragusra hagyjuk meg a végén.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »