Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarhonyás hús recept

Tarhonyás hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykacombfilé
    • 3 kápia paprika
    • 3 bögre tarhonya
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 tk pirospaprika
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A húst kockára vágjuk.

    A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.

    Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, pirospaprikával, aláöntjük a bort, és fedő alatt a hús puhulásáig pároljuk. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.

    Egy másik edényben a maradék zsíron megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön megfőzzük. Néha megkavarjuk.

    Amikor elkészült a tarhonya és a hús, összeöntjük őket. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, elkeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.

    A tarhonyás hús kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 178 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá