Tarhonyás hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tarhonyás hús

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykacombfilé
  • 3 kápia paprika
  • 3 bögre tarhonya
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk pirospaprika
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A húst kockára vágjuk.

A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.

Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, pirospaprikával, aláöntjük a bort, és fedő alatt a hús puhulásáig pároljuk. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.

Egy másik edényben a maradék zsíron megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön megfőzzük. Néha megkavarjuk.

Amikor elkészült a tarhonya és a hús, összeöntjük őket. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, elkeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.