Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tapenade-val töltött csirkecomb recept

Tapenade-val töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobbacska csirke felsőcomb
    • 4 evőkanálnyi tapenade
    • 4 vékonyra szelt bacon
    • ízlés szerint só és bors

    Tapenade-hoz:

    • 20 dkg fekete olívabogyó
    • 5-6 olajban eltett, aszalt paradicsom
    • 1 teáskanál kapribogyó
    • 1-2 evőkanál olívaolaj
    • 1 kávéskanál szárított bazsalikom
    • só és bors

    A párolt fügéhez:

    • 12 egész füge
    • 2 dl félszáraz vörösbor
    • 2 evőkanál méz
    • 1 evőkanál balzsamecet
    • 1-2 cm rozmaring ágacska
    • picike só és bors

    Elkészítése:

    A csirkecombokat kicsontozzuk, majd ügyesen addig szeljük, hogy egyben maradva szép vékony, tölteni való húst kapjunk. Kissé sózzuk, borsozzuk, majd kis időre félrerakjuk.

    Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Az olajbogyót, a kaprit, a szárított paradicsomot, az olajat és a fűszereket aprítógép segítségével krémesre törjük, majd a hűtőszekrényben 1/2 órán át pihentetjük.

    Aztán a csirkecombokat egy egyenes felületen elegyengetjük úgy, hogy a töltelék egyenletesen be tudja fedni. A húsokat megtöltjük, majd szorosan feltekerjük és bevonjuk 2-2 vékony szelet baconnel.

    Egy sütőedényt vagy tepsit olívaolajjal kicsit kikenünk, majd a csibetekercseket belehelyezzük.

    200 fokra előmelegített sütőben először 30 percig fólia alatt pároljuk, majd a fóliát levéve további 10 percen át pirítjuk.

    Ha megsült, fél óra pihentetés után csinos karikákra szeleteljük és fügemártással tálaljuk.

    A megmosott, de egészben hagyott fügét a mézzel elkevert sózott és borsozott borban takarék lángon főni kezdjük.

    20 perc fővés után a gyümölcsöket óvatosan kiszedjük, a visszamaradt főzőlevet kb felére beforraljuk. Amikor majdnem kész és kellően besűrűsödött, hozzáádjuk a balzsamecetet és az igazán csöppnyi rozmaringot. Még egy utolsót rottyantunk rajta, majd tálaláskor a párolt fügét bevonjuk vele.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A tapenade recept olívaolajat ír, de én jobban szeretem 4 dkg vajjal készíteni előző este. Így a töltelék jobban formázható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá