Hozzávalók:
Tapenade-hoz:
A párolt fügéhez:
Elkészítése:
A csirkecombokat kicsontozzuk, majd ügyesen addig szeljük, hogy egyben maradva szép vékony, tölteni való húst kapjunk. Kissé sózzuk, borsozzuk, majd kis időre félrerakjuk.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Az olajbogyót, a kaprit, a szárított paradicsomot, az olajat és a fűszereket aprítógép segítségével krémesre törjük, majd a hűtőszekrényben 1/2 órán át pihentetjük.
Aztán a csirkecombokat egy egyenes felületen elegyengetjük úgy, hogy a töltelék egyenletesen be tudja fedni. A húsokat megtöltjük, majd szorosan feltekerjük és bevonjuk 2-2 vékony szelet baconnel.
Egy sütőedényt vagy tepsit olívaolajjal kicsit kikenünk, majd a csibetekercseket belehelyezzük.
200 fokra előmelegített sütőben először 30 percig fólia alatt pároljuk, majd a fóliát levéve további 10 percen át pirítjuk.
Ha megsült, fél óra pihentetés után csinos karikákra szeleteljük és fügemártással tálaljuk.
A megmosott, de egészben hagyott fügét a mézzel elkevert sózott és borsozott borban takarék lángon főni kezdjük.
20 perc fővés után a gyümölcsöket óvatosan kiszedjük, a visszamaradt főzőlevet kb felére beforraljuk. Amikor majdnem kész és kellően besűrűsödött, hozzáádjuk a balzsamecetet és az igazán csöppnyi rozmaringot. Még egy utolsót rottyantunk rajta, majd tálaláskor a párolt fügét bevonjuk vele.
Jó étvágyat!
A tapenade recept olívaolajat ír, de én jobban szeretem 4 dkg vajjal készíteni előző este. Így a töltelék jobban formázható.