Szezámmagos pulykamell sült zöldségekkel, hollandi mártással recept

Elkészítése:
Először a pulykamellet szeletekre vágom, kiklopfolom és besózom, majd állni hagyom.
Közben a zöldségeket összevágom és egy pici étolajjal, sóval sütőben kb fél órát sütöm 150 fokon. Végül pici petrezselyemmel megszórom.
A hollandi mártást elkészítem. A vajat megolvasztom. A tojássárgájához hozzáadok egy kanál vizet és jól kikeverem vízgőz fölött. Ezután hozzáadom a vajat. Ízlés szerint sózom, borsozom és egy fél citrom levét kifacsarom, majd a mártáshoz hozzáöntöm. Jól összekeverem és kész is.
A hús sütése a következő. A hússzeleteket megforgatom a lisztben, a felvert tojásban és végül a szezámmagban.
Forró olajban kisütöm és jöhet a tálalás.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »