Szezámmagos pulykamell sült zöldségekkel, hollandi mártással recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
Először a pulykamellet szeletekre vágom, kiklopfolom és besózom, majd állni hagyom.
Közben a zöldségeket összevágom és egy pici étolajjal, sóval sütőben kb fél órát sütöm 150 fokon. Végül pici petrezselyemmel megszórom.
A hollandi mártást elkészítem. A vajat megolvasztom. A tojássárgájához hozzáadok egy kanál vizet és jól kikeverem vízgőz fölött. Ezután hozzáadom a vajat. Ízlés szerint sózom, borsozom és egy fél citrom levét kifacsarom, majd a mártáshoz hozzáöntöm. Jól összekeverem és kész is.
A hús sütése a következő. A hússzeleteket megforgatom a lisztben, a felvert tojásban és végül a szezámmagban.
Forró olajban kisütöm és jöhet a tálalás.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.