Szezámmagos csirkecombok tepsiben sütve recept
Hozzávalók:
- 1 kg alsó-felső csirkecomb
A páchoz:
- 2 dl natúr joghurt
- 1 mk őrölt bors
- 1 tk só
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
A panírozáshoz:
- 15 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek tej
- só
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 1 ek szezámmag
A locsoláshoz:
- étolaj
Elkészítése:
A combokat ketté vágjuk, megtisztítjuk, megmossuk.
A joghurttal elkeverjük a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Nylon zacskóba tesszük a combokat, majd ráöntjük a keveréket.
A zacskó száját bekötjük és jól összerázzuk az öntettel.
1 órára hűtőbe tesszük, addig egy tepsit vékonyan étolajjal kikenjük.
A tojásokat a tejjel sóval felverjük, a zsemlemorzsával összekeverjük a szezámmagot.
A combokat először lisztbe, majd tojásba és a szezámmagos morzsába forgatjuk.
Tepsibe rakjuk és étolajjal meglocsoljuk.
Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és fél órára 200 fokos sütőbe tesszük.
A fél óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, és még visszatesszük negyed órára.
Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









