Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos csirkecombok recept

Szezámmagos csirkecombok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alsó és felső csirkecomb vegyesen

    A páchoz:

    • 2 dl natúr joghurt
    • 1 mk őrölt bors
    • 1 tk só
    • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma

    A panírozáshoz:

    • 15 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tej
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 1 ek szezámmag

    A locsoláshoz:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A combokat megtisztítjuk, megmossuk (ha egészben vannak, együtt az alsó és felső, akkor elvágjuk).

    A joghurtban elkeverjük a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Nylon zacskóba tesszük a combokat, majd ráöntjük a keveréket.
    A zacskó száját bekötjük és jól összerázzuk az öntettel. 1 órára hűtőbe tesszük.

    Egy tepsit vékonyan étolajjal kikenünk.

    A tojásokat a tejjel és a sóval felverjük, a zsemlemorzsával összekeverjük a szezámmagot. A combokat először lisztbe, majd tojásba és végül a szezámmagos morzsába forgatjuk.

    Tepsibe rakjuk és étolajjal meglocsoljuk. Ezután befedjük a tepsit alufóliával és fél órára 200 fokos sütőbe toljuk. A fél óra leteltével a húsokat megfordítjuk és még visszatesszük negyed órára.

    Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk a combokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá