Szezámmagos csirkecombok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg alsó és felső csirkecomb vegyesen
A páchoz:
- 2 dl natúr joghurt
- 1 mk őrölt bors
- 1 tk só
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
A panírozáshoz:
- 15 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tej
- só
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 1 ek szezámmag
A locsoláshoz:
- étolaj
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, megmossuk (ha egészben vannak, együtt az alsó és felső, akkor elvágjuk).
A joghurtban elkeverjük a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Nylon zacskóba tesszük a combokat, majd ráöntjük a keveréket.
A zacskó száját bekötjük és jól összerázzuk az öntettel. 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit vékonyan étolajjal kikenünk.
A tojásokat a tejjel és a sóval felverjük, a zsemlemorzsával összekeverjük a szezámmagot. A combokat először lisztbe, majd tojásba és végül a szezámmagos morzsába forgatjuk.
Tepsibe rakjuk és étolajjal meglocsoljuk. Ezután befedjük a tepsit alufóliával és fél órára 200 fokos sütőbe toljuk. A fél óra leteltével a húsokat megfordítjuk és még visszatesszük negyed órára.
Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk a combokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »