Szezámmagos csirkecombok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg alsó és felső csirkecomb vegyesen

A páchoz:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 tk só
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma

A panírozáshoz:

  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 ek tej
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek szezámmag

A locsoláshoz:

  • étolaj

Elkészítése:

A combokat megtisztítjuk, megmossuk (ha egészben vannak, együtt az alsó és felső, akkor elvágjuk).

A joghurtban elkeverjük a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Nylon zacskóba tesszük a combokat, majd ráöntjük a keveréket.
A zacskó száját bekötjük és jól összerázzuk az öntettel. 1 órára hűtőbe tesszük.

Egy tepsit vékonyan étolajjal kikenünk.

A tojásokat a tejjel és a sóval felverjük, a zsemlemorzsával összekeverjük a szezámmagot. A combokat először lisztbe, majd tojásba és végül a szezámmagos morzsába forgatjuk.

Tepsibe rakjuk és étolajjal meglocsoljuk. Ezután befedjük a tepsit alufóliával és fél órára 200 fokos sütőbe toljuk. A fél óra leteltével a húsokat megfordítjuk és még visszatesszük negyed órára.

Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk a combokat.