Szárnyas sült recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 4 répa
- 1 fej vöröshagyma
- kukorica konzerv
- fagyasztott zöldbab
- zöld saláta
- kevés citromlé
- só, bors
- kevés olvasztott vaj
- 12 dkg mozzarella sajt (kicsi tasak)
Elkészítése:
A combokat sózzuk, borsozzuk.
A sárgarépákat, hagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
A húst, répát, hagymát egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, a tetejére is alufóliát teszünk és így becsomagolva puhára pároljuk (nekem fél óra elég volt), majd levesszük a fóliát és olvasztott vajjal vagy olívaolajjal átkenjük a húst illetve zöldségeket, a combokra rákarikázzuk a mozzarellát és a sajt pirulásáig sütjük ételünket.
Köretnek vajban párolt zöldbabot készítettem, amihez hozzákevertem a kukoricát. Citrommal, olívaolajjal, sóval ízesített ropogós szívsalátát kínáltam mellé. Gyönyörű, színes, egészséges és nem mellesleg finom ebédet sikerült összehozni!
Jó étvágyat nektek is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









