Szárnyas sült

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • kukorica konzerv
  • fagyasztott zöldbab
  • zöld saláta
  • kevés citromlé
  • só, bors
  • kevés olvasztott vaj
  • 12 dkg mozzarella sajt (kicsi tasak)

Elkészítése:

A combokat sózzuk, borsozzuk.

A sárgarépákat, hagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.

A húst, répát, hagymát egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, a tetejére is alufóliát teszünk és így becsomagolva puhára pároljuk (nekem fél óra elég volt), majd levesszük a fóliát és olvasztott vajjal vagy olívaolajjal átkenjük a húst illetve zöldségeket, a combokra rákarikázzuk a mozzarellát és a sajt pirulásáig sütjük ételünket.

Köretnek vajban párolt zöldbabot készítettem, amihez hozzákevertem a kukoricát. Citrommal, olívaolajjal, sóval ízesített ropogós szívsalátát kínáltam mellé. Gyönyörű, színes, egészséges és nem mellesleg finom ebédet sikerült összehozni!

Jó étvágyat nektek is!