Szaftos, tépett BBQ pulykaburger recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcomb filé
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál füstös BBQ fűszerkeverék
- 2 dl füstös BBQ mártás (nem édes)
Tálaláshoz:
- 4 db hamburger buci
- ízlés szerint fehérkáposzta
- ízlés szerint lilakáposzta
- ízlés szerint sárgarépa
- ízlés szerint ropógosra sült bacon
Elkészítése:
A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd dörzsöljük bele a pulykahúsba. Tegyük a húst 4-5 órára a hűtőbe vagy egy éjszakára, hogy a pácot jól magába szívhassa.
Rakjuk egy tepsibe a húst, majd adjunk hozzá 1 dl vizet.
Előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 3-4 óra hosszáig sütjük addig, amíg a húst nem lehet villával cafatokra tépni.
A sütés közben keletkezett pecsenyelevet tegyük félre.
A szálaira szedett húst alaposan keverjük össze a pecsenyelével és a BBQ mártással.
A kétféle káposztát, répát vágjuk fel csíkokra.
A hamburger zsemléket felezzük el, majd egy serpenyőben pirítsuk meg mindkét felét. A hamburgerzsemle aljára rakjunk púpozva a szaftos pulykahúsból. A hús tetejére halmozzunk a káposztából, majd fedjük be a hamburgerzsemle tetejével.
Az elkészült hamburgereket sült burgonyával és ropogósra sült bacon szeletekkel tálaljuk.