Szaftos, tépett BBQ pulykaburger recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcomb filé
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál füstös BBQ fűszerkeverék
- 2 dl füstös BBQ mártás (nem édes)
Tálaláshoz:
- 4 db hamburger buci
- ízlés szerint fehérkáposzta
- ízlés szerint lilakáposzta
- ízlés szerint sárgarépa
- ízlés szerint ropógosra sült bacon
Elkészítése:
A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd dörzsöljük bele a pulykahúsba. Tegyük a húst 4-5 órára a hűtőbe vagy egy éjszakára, hogy a pácot jól magába szívhassa.
Rakjuk egy tepsibe a húst, majd adjunk hozzá 1 dl vizet.
Előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 3-4 óra hosszáig sütjük addig, amíg a húst nem lehet villával cafatokra tépni.
A sütés közben keletkezett pecsenyelevet tegyük félre.
A szálaira szedett húst alaposan keverjük össze a pecsenyelével és a BBQ mártással.
A kétféle káposztát, répát vágjuk fel csíkokra.
A hamburger zsemléket felezzük el, majd egy serpenyőben pirítsuk meg mindkét felét. A hamburgerzsemle aljára rakjunk púpozva a szaftos pulykahúsból. A hús tetejére halmozzunk a káposztából, majd fedjük be a hamburgerzsemle tetejével.
Az elkészült hamburgereket sült burgonyával és ropogósra sült bacon szeletekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »