Szaftos, tépett BBQ pulykaburger recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcomb filé
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál füstös BBQ fűszerkeverék
- 2 dl füstös BBQ mártás (nem édes)
Tálaláshoz:
- 4 db hamburger buci
- ízlés szerint fehérkáposzta
- ízlés szerint lilakáposzta
- ízlés szerint sárgarépa
- ízlés szerint ropógosra sült bacon
Elkészítése:
A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd dörzsöljük bele a pulykahúsba. Tegyük a húst 4-5 órára a hűtőbe vagy egy éjszakára, hogy a pácot jól magába szívhassa.
Rakjuk egy tepsibe a húst, majd adjunk hozzá 1 dl vizet.
Előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 3-4 óra hosszáig sütjük addig, amíg a húst nem lehet villával cafatokra tépni.
A sütés közben keletkezett pecsenyelevet tegyük félre.
A szálaira szedett húst alaposan keverjük össze a pecsenyelével és a BBQ mártással.
A kétféle káposztát, répát vágjuk fel csíkokra.
A hamburger zsemléket felezzük el, majd egy serpenyőben pirítsuk meg mindkét felét. A hamburgerzsemle aljára rakjunk púpozva a szaftos pulykahúsból. A hús tetejére halmozzunk a káposztából, majd fedjük be a hamburgerzsemle tetejével.
Az elkészült hamburgereket sült burgonyával és ropogósra sült bacon szeletekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »