Szaftos rakottas recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb kicsontozva
- kb 10 dkg füstölt, szeletelt szalonna vagy sonka
- 1 kicsi zacskó mozzarella
- 2 paradicsom
- brokkoli(ízlés szerint, de akár elhagyható, ha valaki nem szereti)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy tejföl (330 g)
- liszt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A kicsontozott csirkecombokat vékony szeletekre vagy szélesebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A brokkolit félig megfőzzük. A tojást felverjük.
A húsokat lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba.
Egy kisebb tepsi vagy jénai alját kirakunk a szalonna felével, erre rátesszük a “bundázott” csirke húsokat, a felkarikázott paradicsomot, a mozzarella felét, aztán pedig a brokkolit.
A megmaradt tojást hozzákeverjük a tejfölhöz és ráöntjük a brokkolis rétegre. Végül a maradék feldarabolt mozzarellát és szalonnát is rátesszük, majd sütőben 190 fokon megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.