Szaftos rakottas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb kicsontozva
  • kb 10 dkg füstölt, szeletelt szalonna vagy sonka
  • 1 kicsi zacskó mozzarella
  • 2 paradicsom
  • brokkoli(ízlés szerint, de akár elhagyható, ha valaki nem szereti)
  • 1 tojás
  • 1 nagy tejföl (330 g)
  • liszt
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A kicsontozott csirkecombokat vékony szeletekre vagy szélesebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A brokkolit félig megfőzzük. A tojást felverjük.

A húsokat lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba.

Egy kisebb tepsi vagy jénai alját kirakunk a szalonna felével, erre rátesszük a “bundázott” csirke húsokat, a felkarikázott paradicsomot, a mozzarella felét, aztán pedig a brokkolit.

A megmaradt tojást hozzákeverjük a tejfölhöz és ráöntjük a brokkolis rétegre. Végül a maradék feldarabolt mozzarellát és szalonnát is rátesszük, majd sütőben 190 fokon megsütjük.

Jó étvágyat hozzá!