Sültcsirke burgonyával recept

Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke
- 1 cs sültcsirke fűszerkeverék
- 1 ek zsiradék
- 4-5 szelet tokaszalonna
- 1 kg apróburgonya
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, ha igényli áttisztítjuk és lecsepegtetjük.
A fűszerkeveréket kikeverjük 1 ek zsiradékkal és kívül-belül bekenjük vele a csirkét, sőt beledörzsöljük a bőr alá és a résekbe is.
Egy tepsit vízzel kiöblítünk, belehelyezzük a csirkét és a tokaszalonna szeleteket, majd a tepsit lefedjük alufóliával.
190 fokos sütőben 2,5 órán keresztül a gőzében puhítjuk, pároljuk.
Ezalatt a burgonyákat megmossuk, lecsepegtetjük.
Miután a tűpróba sikeres és a csirke majdnem puha, leöntjük alóla a keletkezett lé nagyját, a csirkét körbe rakjuk a krumplival és innentől már fólia nélkül sütjük készre legalább 35 percen át, míg szép piros nem lesz a tepsiben minden!
A csirkét óvatosan egy szervírozó tálcára tesszük, köré rakjuk a vele sült köretet és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »