Sültcsirke burgonyával recept
Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke
- 1 cs sültcsirke fűszerkeverék
- 1 ek zsiradék
- 4-5 szelet tokaszalonna
- 1 kg apróburgonya
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, ha igényli áttisztítjuk és lecsepegtetjük.
A fűszerkeveréket kikeverjük 1 ek zsiradékkal és kívül-belül bekenjük vele a csirkét, sőt beledörzsöljük a bőr alá és a résekbe is.
Egy tepsit vízzel kiöblítünk, belehelyezzük a csirkét és a tokaszalonna szeleteket, majd a tepsit lefedjük alufóliával.
190 fokos sütőben 2,5 órán keresztül a gőzében puhítjuk, pároljuk.
Ezalatt a burgonyákat megmossuk, lecsepegtetjük.
Miután a tűpróba sikeres és a csirke majdnem puha, leöntjük alóla a keletkezett lé nagyját, a csirkét körbe rakjuk a krumplival és innentől már fólia nélkül sütjük készre legalább 35 percen át, míg szép piros nem lesz a tepsiben minden!
A csirkét óvatosan egy szervírozó tálcára tesszük, köré rakjuk a vele sült köretet és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!