Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sültcsirke burgonyával recept

Sültcsirke burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 konyhakész csirke
    • 1 cs sültcsirke fűszerkeverék
    • 1 ek zsiradék
    • 4-5 szelet tokaszalonna
    • 1 kg apróburgonya

    Elkészítése:

    A csirkét megmossuk, ha igényli áttisztítjuk és lecsepegtetjük.

    A fűszerkeveréket kikeverjük 1 ek zsiradékkal és kívül-belül bekenjük vele a csirkét, sőt beledörzsöljük a bőr alá és a résekbe is.

    Egy tepsit vízzel kiöblítünk, belehelyezzük a csirkét és a tokaszalonna szeleteket, majd a tepsit lefedjük alufóliával.

    190 fokos sütőben 2,5 órán keresztül a gőzében puhítjuk, pároljuk.

    Ezalatt a burgonyákat megmossuk, lecsepegtetjük.

    Miután a tűpróba sikeres és a csirke majdnem puha, leöntjük alóla a keletkezett lé nagyját, a csirkét körbe rakjuk a krumplival és innentől már fólia nélkül sütjük készre legalább 35 percen át, míg szép piros nem lesz a tepsiben minden!

    A csirkét óvatosan egy szervírozó tálcára tesszük, köré rakjuk a vele sült köretet és tálalhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá