Sültcsirke burgonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke
  • 1 cs sültcsirke fűszerkeverék
  • 1 ek zsiradék
  • 4-5 szelet tokaszalonna
  • 1 kg apróburgonya

Elkészítése:

A csirkét megmossuk, ha igényli áttisztítjuk és lecsepegtetjük.

A fűszerkeveréket kikeverjük 1 ek zsiradékkal és kívül-belül bekenjük vele a csirkét, sőt beledörzsöljük a bőr alá és a résekbe is.

Egy tepsit vízzel kiöblítünk, belehelyezzük a csirkét és a tokaszalonna szeleteket, majd a tepsit lefedjük alufóliával.

190 fokos sütőben 2,5 órán keresztül a gőzében puhítjuk, pároljuk.

Ezalatt a burgonyákat megmossuk, lecsepegtetjük.

Miután a tűpróba sikeres és a csirke majdnem puha, leöntjük alóla a keletkezett lé nagyját, a csirkét körbe rakjuk a krumplival és innentől már fólia nélkül sütjük készre legalább 35 percen át, míg szép piros nem lesz a tepsiben minden!

A csirkét óvatosan egy szervírozó tálcára tesszük, köré rakjuk a vele sült köretet és tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!