Sült csirkecomb szilvamártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirkecomb
- 10 db érett, kék szilva
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1 dl száraz vörösbor
- só, bors
- 4 szál friss kakukkfű
- 20 g vaj
- 1/2 citrom leve
- fahéj ízlés szerint
- 1 mokkáskanál kuszkuszfűszerkeverék
- ízlés szerint cukkíni
- 1 bögre búzadara
- kevés olaj
Elkészítése:
A csirkecombot sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük a bőre alatt, majd kevés vajon pirosra sütjük. Kevés vízzel és citromlével felengedve megpároljuk és tálalásig félretesszük.
A lilahagymát apróra vágjuk. A sárgarépából egy keveset apróra reszelünk, a többit felkockázzuk a cukkinivel együtt, majd kevés citromlével meglocsoljuk.
A szilvát kimagozzuk és felvágjuk.
Kevés vajon dinszteljük a hagymát, majd adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és kis ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a szilvát és addig főzzük, amíg a sárgarépa teljesen megfő. Közben adjuk hozzá a vörösbort, sózzuk és fűszerezzük fahéjjal. Ha szükséges vizet adunk hozzá. Ha kész átpasszírozzuk.
Kevés vajon megpároljuk a kockázott sárgarépát. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a cukkinit és a búzadarát, felöntjük vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd folyamatos keverés mellett készre főzzük.
Melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »










