Sült csirke tejszínes gombás birsalmaszósszal recept
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- só, citrombors
Mártás:
- 50 dkg csiperkegomba
- 2 birsalma
- 3 ek cukor
- 2-3 szegfűszeg
- 1 púpozott ek liszt
- 2 dl tejszín (30-os)
- 3 dl csirkealaplé
- 2 ek vaj
- 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só, őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombok mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, citromborssal, majd egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk 1 dl vizet és lefedjük alufóliával. Betesszük a 170 °C-os sütőbe kb 45-50 percre. Félidőben eltávolítjuk róla fóliát és ropogósra sütjük.
A megpucolt és felkockázott birsalmát a szegfűszeggel és a cukorral puhára főzzük, de csak annyira, hogy ne essen szét.
A felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, azután meghintjük liszttel és felöntjük az alaplé és a tejszín keverékével. Ízesítjük, majd mártás sűrűségűre főzzük, végül hozzákeverjük a vajat, az aprított petrezselymet és a leszűrt birset.
A megsült combokat a birses-gombás szósszal tálaljuk és köretként csicsókapürét kínálhatunk mellé.