Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirke baconos burgonya körettel recept

Sült csirke baconos burgonya körettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemell filé
    • 70 dkg csirkecomb
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 ek zsír

    A páchoz:

    • 2 ek ketchup
    • 2 ek olívaolaj
    • pici cukor
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 1 kg héjában főtt burgonya
    • 1 ek só

    A besamelhez:

    • 2 ek vaj
    • 2 ek liszt
    • 5 dl tej
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • szerecsendió ízlés szerint
    • 2,5 dl tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg bacon

    Elkészítése:

    A csirkét sózzuk, borssal meghintjük. Egy nagyobb lábas aljára tesszük a húst, a zsírt és kb 1 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt készre sütjük , közben időnként megfordítjuk.

    A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, majd a héját lehúzzuk és kisebb darabokra vágjuk.

    A besamelt elkészítjük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A reszelt sajtot és a tejfölt hozzákeverjük.

    A megsült csirkehúst bekenjük a páccal, amit előzőleg összekevertünk. Egy hőálló tál aljára teszünk pár szelet bacont és ráhalmozzuk a krumplit. A besamellel leöntjük. A tetejére a szalonnából kisebb darabokat vágunk.

    200 fokra melegített sütőbe helyezzük. Sütés félidejében átkeverjük. 25 perc alatt készre sütjük. A páccal lekent csirkecombot, mellet a tepsibe tesszük, 10 perc alatt a sütőben átsütjük. Ha kész, már lehet is tálalni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá