Sült csirke baconos burgonya körettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 70 dkg csirkecomb
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 ek zsír

A páchoz:

  • 2 ek ketchup
  • 2 ek olívaolaj
  • pici cukor
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 1 ek só

A besamelhez:

  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 5 dl tej
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 2,5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon

Elkészítése:

A csirkét sózzuk, borssal meghintjük. Egy nagyobb lábas aljára tesszük a húst, a zsírt és kb 1 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt készre sütjük , közben időnként megfordítjuk.

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, majd a héját lehúzzuk és kisebb darabokra vágjuk.

A besamelt elkészítjük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A reszelt sajtot és a tejfölt hozzákeverjük.

A megsült csirkehúst bekenjük a páccal, amit előzőleg összekevertünk. Egy hőálló tál aljára teszünk pár szelet bacont és ráhalmozzuk a krumplit. A besamellel leöntjük. A tetejére a szalonnából kisebb darabokat vágunk.

200 fokra melegített sütőbe helyezzük. Sütés félidejében átkeverjük. 25 perc alatt készre sütjük. A páccal lekent csirkecombot, mellet a tepsibe tesszük, 10 perc alatt a sütőben átsütjük. Ha kész, már lehet is tálalni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!