Hozzávalók:
A páchoz:
A besamelhez:
Elkészítése:
A csirkét sózzuk, borssal meghintjük. Egy nagyobb lábas aljára tesszük a húst, a zsírt és kb 1 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt készre sütjük , közben időnként megfordítjuk.
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, majd a héját lehúzzuk és kisebb darabokra vágjuk.
A besamelt elkészítjük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A reszelt sajtot és a tejfölt hozzákeverjük.
A megsült csirkehúst bekenjük a páccal, amit előzőleg összekevertünk. Egy hőálló tál aljára teszünk pár szelet bacont és ráhalmozzuk a krumplit. A besamellel leöntjük. A tetejére a szalonnából kisebb darabokat vágunk.
200 fokra melegített sütőbe helyezzük. Sütés félidejében átkeverjük. 25 perc alatt készre sütjük. A páccal lekent csirkecombot, mellet a tepsibe tesszük, 10 perc alatt a sütőben átsütjük. Ha kész, már lehet is tálalni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!