Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú káposztás liba recept

Savanyú káposztás liba
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A húsgombóchoz:

    • 2 db libamell bőre nélkül
    • bors
    • 1 kiskanál liba fűszerkeverék
    • 1 kiskanál fűszerpaprika
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg rizs (nyersen)
    • 3 evőkanál zsemlemorzsa

    A káposztás részhez:

    • 1,5 kg savanyú káposzta
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 20 dkg liba vagy pulykakolbász
    • szemes bors
    • babérlevél
    • 4 darab pecsenye libacomb

    Elkészítése:

    A libacombokat sózzuk, majd tegyük félre addig, amíg előkészítjük az étel többi hozzávalóját.

    A libamelleket ledaráljuk, majd összedolgozzuk a fűszerekkel, rizzsel és a tojással. Ezután gombócokat formázunk a kész masszából.

    A kockázott szalonnát pirítsuk meg félig, majd adjuk hozzá a kockára vágott vöröshagymát és a szalonna kisülő zsírján dinszteljük meg. Ezután adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd keverjük el gyors mozdulatokkal.

    A savanyú káposztát jól nyomkodjuk ki. Ha túlságosan savanyú lenne, akkor többször mossuk át folyó vízzel.

    Rakjunk a fazék aljára, a hagymás alapra egy réteg káposztát. Szórjuk meg borssal és tegyünk rá pár darab babérlevelet. Ezután tegyünk rá a kolbászkarikákból, ami mellé rakjunk gombócokat és 2 db libacombot. A combokat fedjük be káposztával, majd ismét rétegezzük a hozzávalókat, a maradék kolbászt, gombócot. Adjuk hozzá a fűszereket, végül a másik 2 db libacombot. Végezetül az egészet fedjük be káposztával.

    Öntsük fel kb 1,5-2 liter vizzel és forraljuk fel. Forrás után takaréklángon kb 2 -2,5 óra alatt főzzük készre. Ízlés szerint tálaljuk friss kenyérrel, tejföllel meglocsolva.

    Tipp: pecsenye libacombot használjunk az ételhez. A hízott libacomb nem biztos, hogy időben megpuhul, így elkerülhetjük, hogy a gombócok szétessenek főzés közben. Ha nem kapunk libacombot, akkor ezt ételt elkészíthetjük libaaprólékból is, akár gombócok nélkül is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá