Sajtos, tejfölös rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- só
- őrölt bors
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
- 1 doboz tejföl (450 gr )
- 2 ek folyékony margarin
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyra szeleteltem, kiklopfoltam, sóztam, őrölt borssal megszórtam. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd újból lisztbe forgattam.
Egy hőálló tálat folyékony margarinnal kikentem, az aljára fektettem a beforgatott hús szeletekből, meglocsoltam tejföllel, megszórtam reszelt sajttal.
Addig folytattam, míg mind hús elfogyott.
A tetejére tejföl és reszelt sajt került.
Folyékony margarinnal meglocsoltam.
230 fokra melegített sütőben, alufóliával lefedve 60 percig sütöttem.
Ellenőriztem,hogy a hús átsült-e.
Ekkor a fóliát levettem és szép aranysárgára sütöttem a tetejét.
Rizs köretet készítettem mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









