Sajtos rakott pulykamell recept

Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamellfilé (kb 40-45 dkg)
- 4-5 szelet bacon
- 10 dkg reszelt mozzarella
- egy tubus krémsajt
- egy evőkanál reszelt parmezán
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- két evőkanál 12 %-os tejföl
- só, bors, kakukkfű
- egy kevés vaj a tál kikenéséhez
Elkészítése:
A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A jénait kivajazzuk.
A tojáshoz hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot, a reszelt parmezánt és a mozzarella 2/3-át (a többit félrerakjuk és a végén szórjuk majd rá).
A tál aljába teszünk 2-3 szelet bacont, majd, a pulykamell szeletet belemártjuk a sajtos keverékbe és belerakjuk a tálba.
A megmaradt tejfölös sajtot ráborítjuk, a tetejére rátesszük a megmaradt bacont.
Forró sütőbe toljuk és készre sütjük. Nálam kb 40 percig sült. A tetejére időközben rátettem egy fóliát, hogy ne égjen meg.
Amikor megsült rászórjuk a maradék mozzarellát és egy-két percre visszatesszük a sütőbe.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nagyon kiadós. Salátával, vagy párolt zöldséggel tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »