Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos rakott pulyka recept

Sajtos rakott pulyka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 90 dkg pulykamell filé
    • 1 kávéskanál só
    • 0,5 kávéskanál őrölt bors
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg liszt
    • 20 dkg sajt
    • 10 dkg sonka vékonyra szeletelve
    • 10 dkg bacon

    Elkészítése:

    A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és meghintjük sóval.

    A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénait (vagy tepsit).

    Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikben a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk és beleszórunk egy kevéske borsot.

    A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük. A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a jénaiba/tepsibe rakjuk egymás mellé. Megszórjuk sajttal, befedjük a sonka szeletekkel, majd rárétegezzük a többi húst, sajtot, sonkát addig, amíg el nem fogynak a szeletek. A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.

    Alufóliával lefedve 200 fokon 50 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 25 percet pirítjuk. Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá