Sajtos rakott pulyka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 90 dkg pulykamell filé
- 1 kávéskanál só
- 0,5 kávéskanál őrölt bors
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg liszt
- 20 dkg sajt
- 10 dkg sonka vékonyra szeletelve
- 10 dkg bacon
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és meghintjük sóval.
A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénait (vagy tepsit).
Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikben a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk és beleszórunk egy kevéske borsot.
A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük. A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a jénaiba/tepsibe rakjuk egymás mellé. Megszórjuk sajttal, befedjük a sonka szeletekkel, majd rárétegezzük a többi húst, sajtot, sonkát addig, amíg el nem fogynak a szeletek. A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.
Alufóliával lefedve 200 fokon 50 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 25 percet pirítjuk. Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »