Sajtos rakott pulyka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 90 dkg pulykamell filé
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors
  • 3 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg sonka vékonyra szeletelve
  • 10 dkg bacon

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és meghintjük sóval.

A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénait (vagy tepsit).

Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikben a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk és beleszórunk egy kevéske borsot.

A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük. A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a jénaiba/tepsibe rakjuk egymás mellé. Megszórjuk sajttal, befedjük a sonka szeletekkel, majd rárétegezzük a többi húst, sajtot, sonkát addig, amíg el nem fogynak a szeletek. A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.

Alufóliával lefedve 200 fokon 50 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 25 percet pirítjuk. Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.