Sajtos pulykamell mézzel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 600 g pulykamell
- 2 szelet zsírszalonna
- vaj (kb ugyanannyi mint a szalonna)
- 180 ml 33%-os tejszín
- 100 g füstölt sajt
- 100 g sajt
- 50 g kéksajt
- 100 g szeletelt füstölt sajt
- 50 g ömlesztett sajt
- só, tarka bors
- 1 ek mustár
- 1 tk dijoni mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt köménymag, kakukkfű, szerecsendió
- 3 ek méz
Elkészítése:
A húst kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
A szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk a vajon. A pirított szalonnakockákat kiszedjük a zsiradékból és félretesszük a tálaláshoz.
A zsiradékon hirtelen kisütjük a hússzeleteket, majd félretesszük.
A tejszínt a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a háromféle sajtot lereszelve, a kétféle mustárt, az ömlesztett sajtot és az összezúzott fokhagymát. Fűzserezzük: őrölt köménnyel, kakukkfűvel, kevés szerecsendióval, 3 ek mézzel, sóval és tarka borssal ízlés szerint. Az egészet kis lángon összefőzzük, amíg a sajt el nem olvad benne.
Kivajazunk egy jénai tálat, beletesszük a hússzeleteket. Ráöntjük a mártást, teljesen el kell lepnie a húst. Ha nem lepi el teljesen, felönthetjük tejszínnel. Letakarjuk, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 1 órán keresztül sütjük. Levesszük a tetejét, rátesszük a szeletelt füstölt sajtot és addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
A tetejét megszórjuk petrezselyem zöldjével, rizzsel és a kisütött szalonnával tálaljuk.
Tipp:
Nagyon könnyen elkészíthető, mutatós és finom. Tökéletes vendégváró.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









