Sajtos pulykabatyu kelkáposztában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg darált pulykahús
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 hasáb kápia paprika
- 200 ml főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- csipet őrölt bors
- csipet őrölt szerecsendió
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld (vagy 1 tk morzsolt)
- 2 csipet só vagy ételízsítő
- 6 db kelkáposzta levél
- 1 dl száraz bor
- 6 szelet bacon
Elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet apróra, a vöröshagymát és a paprikát kisebb kockákra vágjuk.
A hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kápia paprikát és a darálthúst, majd 6-7 perc alatt, míg levet enged összepároljuk. Fűszerezzük a hozzávalókkal, felöntjük a főzőtejszínnel és 5-6 perc forralás után elkeverjük benne a sajtot. A sajtnak elég 1-2 perc hogy beleolvadjon, ezután elzárjuk a lángot és a tölteléket félretesszük hűlni.
A kelkáposzta leveleit megmossuk és a vastag külső ereit éles késsel levágjuk.
Egy lábosban felforralunk 1 liter vizet, hozzáadjuk a bort és lassú lángon egy konyhai csipesszel időnként átforgatva, nagyjából 15 perc alatt félpuhára főzzük a leveleket, majd rácsra téve hagyjuk kissé lehűlni és lecsepegni.
A kissé visszahűlt tölteléket 6 részre osztjuk. Fagylaltos kehelybe vagy egy kisebb műzlis tálkába helyezünk 1 káposzta levelet, beletesszünk 1 nagy ek tölteléket, a tetejét összefogjuk és 1-1 szelet bacon-nel megkötjük a batyukat, majd egy tepsire tesszük.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »