Sajtos pulykabatyu kelkáposztában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg darált pulykahús
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 hasáb kápia paprika
- 200 ml főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- csipet őrölt bors
- csipet őrölt szerecsendió
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld (vagy 1 tk morzsolt)
- 2 csipet só vagy ételízsítő
- 6 db kelkáposzta levél
- 1 dl száraz bor
- 6 szelet bacon
Elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet apróra, a vöröshagymát és a paprikát kisebb kockákra vágjuk.
A hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kápia paprikát és a darálthúst, majd 6-7 perc alatt, míg levet enged összepároljuk. Fűszerezzük a hozzávalókkal, felöntjük a főzőtejszínnel és 5-6 perc forralás után elkeverjük benne a sajtot. A sajtnak elég 1-2 perc hogy beleolvadjon, ezután elzárjuk a lángot és a tölteléket félretesszük hűlni.
A kelkáposzta leveleit megmossuk és a vastag külső ereit éles késsel levágjuk.
Egy lábosban felforralunk 1 liter vizet, hozzáadjuk a bort és lassú lángon egy konyhai csipesszel időnként átforgatva, nagyjából 15 perc alatt félpuhára főzzük a leveleket, majd rácsra téve hagyjuk kissé lehűlni és lecsepegni.
A kissé visszahűlt tölteléket 6 részre osztjuk. Fagylaltos kehelybe vagy egy kisebb műzlis tálkába helyezünk 1 káposzta levelet, beletesszünk 1 nagy ek tölteléket, a tetejét összefogjuk és 1-1 szelet bacon-nel megkötjük a batyukat, majd egy tepsire tesszük.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »