Sajtos pulykabatyu kelkáposztában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg darált pulykahús
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 hasáb kápia paprika
- 200 ml főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- csipet őrölt bors
- csipet őrölt szerecsendió
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld (vagy 1 tk morzsolt)
- 2 csipet só vagy ételízsítő
- 6 db kelkáposzta levél
- 1 dl száraz bor
- 6 szelet bacon
Elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet apróra, a vöröshagymát és a paprikát kisebb kockákra vágjuk.
A hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kápia paprikát és a darálthúst, majd 6-7 perc alatt, míg levet enged összepároljuk. Fűszerezzük a hozzávalókkal, felöntjük a főzőtejszínnel és 5-6 perc forralás után elkeverjük benne a sajtot. A sajtnak elég 1-2 perc hogy beleolvadjon, ezután elzárjuk a lángot és a tölteléket félretesszük hűlni.
A kelkáposzta leveleit megmossuk és a vastag külső ereit éles késsel levágjuk.
Egy lábosban felforralunk 1 liter vizet, hozzáadjuk a bort és lassú lángon egy konyhai csipesszel időnként átforgatva, nagyjából 15 perc alatt félpuhára főzzük a leveleket, majd rácsra téve hagyjuk kissé lehűlni és lecsepegni.
A kissé visszahűlt tölteléket 6 részre osztjuk. Fagylaltos kehelybe vagy egy kisebb műzlis tálkába helyezünk 1 káposzta levelet, beletesszünk 1 nagy ek tölteléket, a tetejét összefogjuk és 1-1 szelet bacon-nel megkötjük a batyukat, majd egy tepsire tesszük.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!