Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos pulykabatyu kelkáposztában recept

Sajtos pulykabatyu kelkáposztában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált pulykahús
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 hasáb kápia paprika
    • 200 ml főzőtejszín
    • 20 dkg sajt
    • csipet őrölt bors
    • csipet őrölt szerecsendió
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld (vagy 1 tk morzsolt)
    • 2 csipet só vagy ételízsítő
    • 6 db kelkáposzta levél
    • 1 dl száraz bor
    • 6 szelet bacon

    Elkészítése:

    A töltelékkel kezdünk. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet apróra, a vöröshagymát és a paprikát kisebb kockákra vágjuk.

    A hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kápia paprikát és a darálthúst, majd 6-7 perc alatt, míg levet enged összepároljuk. Fűszerezzük a hozzávalókkal, felöntjük a főzőtejszínnel és 5-6 perc forralás után elkeverjük benne a sajtot. A sajtnak elég 1-2 perc hogy beleolvadjon, ezután elzárjuk a lángot és a tölteléket félretesszük hűlni.

    A kelkáposzta leveleit megmossuk és a vastag külső ereit éles késsel levágjuk.

    Egy lábosban felforralunk 1 liter vizet, hozzáadjuk a bort és lassú lángon egy konyhai csipesszel időnként átforgatva, nagyjából 15 perc alatt félpuhára főzzük a leveleket, majd rácsra téve hagyjuk kissé lehűlni és lecsepegni.

    A kissé visszahűlt tölteléket 6 részre osztjuk. Fagylaltos kehelybe vagy egy kisebb műzlis tálkába helyezünk 1 káposzta levelet, beletesszünk 1 nagy ek tölteléket, a tetejét összefogjuk és 1-1 szelet bacon-nel megkötjük a batyukat, majd egy tepsire tesszük.

    200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá