Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-kukoricalisztes bundában sült csirkemell recept

Sajtos-kukoricalisztes bundában sült csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 egész nagy csirkemell filé szelet
    • 1 kk só
    • 3 ek kukoricaliszt a forgatáshoz
    • 5-6 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 3 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 10 dkg kukoricaliszt
    • 15 dkg sajt
    • 40 ml tej

    Elkészítése:

    A megtisztított, lecsepegtetett melleket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. Egy edényben olajat forrósítunk.

    Egy tálkába szórjuk a 3 evőkanál kukoricalisztet a forgatáshoz. A bundához a tojásokat a sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) kicsit felverjük, majd beleszórjuk a 10 dkg kukoricalisztet és csomómentesre keverjük. Belereszeljük a sajtot és jól összeforgatjuk, majd a tejjel kicsit lazítjuk.

    Ha már forró az olaj, akkor a melleket előbb megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a sajtos masszában. A forró olajban közepes lángon pár perc alatt mindkét oldalukat szép barnára sütjük. Melegen, rizibizi körettel és savanyúsággal kínáljuk.

    Tipp:

    Nagyon szeretjük a bundás husikat, már elég régen volt étlapon. Mindig próbálok valami újat kipróbálni, hogy ne váljon unalmassá és az igazat megvallva szeretek kísérletezni is. Nos, ma ebédre egy sajtos-kukoricalisztes változat készült. Négy egész nagy szelet csirkemellre volt elegendő a massza, de nagyon laktató, főleg ha még leves is megelőzi. Nálunk épp frankfurti leves volt az első fogás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá