Sajtos-kukoricalisztes bundában sült csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 egész nagy csirkemell filé szelet
  • 1 kk só
  • 3 ek kukoricaliszt a forgatáshoz
  • 5-6 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 3 nagy tojás
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg sajt
  • 40 ml tej

Elkészítése:

A megtisztított, lecsepegtetett melleket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. Egy edényben olajat forrósítunk.

Egy tálkába szórjuk a 3 evőkanál kukoricalisztet a forgatáshoz. A bundához a tojásokat a sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) kicsit felverjük, majd beleszórjuk a 10 dkg kukoricalisztet és csomómentesre keverjük. Belereszeljük a sajtot és jól összeforgatjuk, majd a tejjel kicsit lazítjuk.

Ha már forró az olaj, akkor a melleket előbb megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a sajtos masszában. A forró olajban közepes lángon pár perc alatt mindkét oldalukat szép barnára sütjük. Melegen, rizibizi körettel és savanyúsággal kínáljuk.

Tipp:

Nagyon szeretjük a bundás husikat, már elég régen volt étlapon. Mindig próbálok valami újat kipróbálni, hogy ne váljon unalmassá és az igazat megvallva szeretek kísérletezni is. Nos, ma ebédre egy sajtos-kukoricalisztes változat készült. Négy egész nagy szelet csirkemellre volt elegendő a massza, de nagyon laktató, főleg ha még leves is megelőzi. Nálunk épp frankfurti leves volt az első fogás.