Sajtos, gombás csirketekercs baconben recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- kb 2 kg szeletelt csirkemell
- kb 0,5 kg szeletelt bacon
- só
Tölelék:
- 40 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés olaj
- petrezselyemzöld és rozmaring
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és felvágjuk a gombával együtt.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd elkezdjük rajta pirítani a hagymát. Mikor már kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a gombát is. Addig pirítjuk az egészet, amíg a gomba összeesik és elpárolog alóla az összes lé.
Ezután levesszük a tűzről és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtot, tojást és az aprított fűszereket.
A hússzeletek egyik oldalát sózzuk, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket elterítünk rajta és feltekerjük. A hústekercset baconszeletekbe tekerjük és tepsibe sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.