Sajtos, gombás csirketekercs baconben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos, gombás csirketekercs baconben

Hozzávalók:

  • kb 2 kg szeletelt csirkemell
  • kb 0,5 kg szeletelt bacon

Tölelék:

  • 40 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • kevés olaj
  • petrezselyemzöld és rozmaring
  • só, bors

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és felvágjuk a gombával együtt.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd elkezdjük rajta pirítani a hagymát. Mikor már kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a gombát is. Addig pirítjuk az egészet, amíg a gomba összeesik és elpárolog alóla az összes lé.

Ezután levesszük a tűzről és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtot, tojást és az aprított fűszereket.

A hússzeletek egyik oldalát sózzuk, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket elterítünk rajta és feltekerjük. A hústekercset baconszeletekbe tekerjük és tepsibe sorakoztatjuk.

200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.