Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott recept

Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fasírozotthoz:

    • 50 dkg darált pulykahús
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 zsemle
    • 2 dl tej
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek napraforgó olaj
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 20 dkg gomba

    Burgonyához:

    • 1 kg burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 ek vaj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 dl tejföl
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

    A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.

    A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, nyers tojásokat, zsemlemorzsát, kinyomkodott zsemlét, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.

    A kapott fasírtmasszát rúddá formázzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük és megsütjük 180 fokon.

    A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni, majd áttörjük és a tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.

    Fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk. A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal és további 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá