Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott recept
Hozzávalók:
Fasírozotthoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- 2 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 nyers FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
Burgonyához:
- 1 kg burgonya
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 ek vaj
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 dl tejföl
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.
A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, nyers tojásokat, zsemlemorzsát, kinyomkodott zsemlét, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.
A kapott fasírtmasszát rúddá formázzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük és megsütjük 180 fokon.
A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni, majd áttörjük és a tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.
Fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk. A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal és további 20 percig sütjük.