Sajtos burgonyaköntösbe bújtatott fasírozott

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Fasírozotthoz:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 főtt tojás
  • 2 nyers tojás
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba

Burgonyához:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tojás
  • só ízlés szerint
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek vaj

Tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

A megpucolt, felkockázott hagymát a szeletelt gombával kevés olajon megdinszteljük.

A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott főtt tojásokat, nyers tojásokat, zsemlemorzsát, kinyomkodott zsemlét, hagymás gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.

A kapott fasírtmasszát rúddá formázzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük és megsütjük 180 fokon.

A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni, majd áttörjük és a tojással, vajjal, zsemlemorzsával jól összedolgozzuk.

Fasírtot a sütőből kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a krumplis masszával bevonjuk. A massza tetejét tojásfehérjével elkevert tejföllel lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal és további 20 percig sütjük.