Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke szárny
- 1,5 kg burgonya
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- szárnyas fűszer
- 1 ek durvára őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 db chili paprika
- 5 cl olíva olaj
Elkészítése:
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, őrölt köménnyel, apróra vágott fokhagymával és chilivel.
Ráöntjük az olíva olajat és alaposan összeforgatjuk és egy órára a hűtőbe tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szárnyas fűszert szórunk rá és egy tepsibe terítjük.
Rátesszük a befűszerezett csirke szárnyakat. A tepsit előmelegített sütőben tesszük és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









