Ropogós csirkeszárnyak burgonyaágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke szárny
- 1,5 kg burgonya
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- szárnyas fűszer
- 1 ek durvára őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 db chili paprika
- 5 cl olíva olaj
Elkészítése:
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, őrölt köménnyel, apróra vágott fokhagymával és chilivel.
Ráöntjük az olíva olajat és alaposan összeforgatjuk és egy órára a hűtőbe tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szárnyas fűszert szórunk rá és egy tepsibe terítjük.
Rátesszük a befűszerezett csirke szárnyakat. A tepsit előmelegített sütőben tesszük és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »