Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott zúza petrzselymes burgonyával recept

Rántott zúza petrzselymes burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkezúza
    • 1 evőkanál vegeta
    • 2 db babérlevél
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 3 dl olaj
    • 1 kg apró szemű burgonya
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A zúzát jól megmossuk és feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vegetát és a babérleveleket. Kb 1 óra kell, míg megfő. A levéből kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

    Mikor kihűlt akkor panírozzuk: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.

    Forró olajban kisütjük és papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.

    Közben a burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Tálaláskor a burgonyát megszórjuk a vágott petrezselyemmel és a forró olajból kanalazunk rá.

    A rántott zúzát mellé tesszük és savanyúsággal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá