Rántott zúza petrzselymes burgonyával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkezúza
- 1 evőkanál vegeta
- 2 db babérlevél
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl olaj
- 1 kg apró szemű burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zúzát jól megmossuk és feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vegetát és a babérleveleket. Kb 1 óra kell, míg megfő. A levéből kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt akkor panírozzuk: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.
Forró olajban kisütjük és papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.
Közben a burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Tálaláskor a burgonyát megszórjuk a vágott petrezselyemmel és a forró olajból kanalazunk rá.
A rántott zúzát mellé tesszük és savanyúsággal kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.