Rántott zúza petrzselymes burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkezúza
  • 1 evőkanál vegeta
  • 2 db babérlevél
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj
  • 1 kg apró szemű burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A zúzát jól megmossuk és feltesszük főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vegetát és a babérleveleket. Kb 1 óra kell, míg megfő. A levéből kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

Mikor kihűlt akkor panírozzuk: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa.

Forró olajban kisütjük és papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.

Közben a burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Tálaláskor a burgonyát megszórjuk a vágott petrezselyemmel és a forró olajból kanalazunk rá.

A rántott zúzát mellé tesszük és savanyúsággal kínáljuk.