Rakott brokkolis pulykamell recept
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 2 fej brokkoli
- 20 dkg sajt
- 45 dkg tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só, bors
- szárnyas vagy pulyka fűszerkeverék
- 20 dkg bulgur
- 4 dl víz
Elkészítése:
A pulykamellet vágjuk vékonyabb szeletekre vagy csíkokra, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A brokkolit szedjük rózsáira (minél kisebbekre) és mossuk meg.
A tejfölt öntsük egy nagy tálba, keverjük ki a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fűszerkeveréket. Tegyük a pulykamell csíkokat és a brokkolikat a tálba és forgassuk össze a tejfölös szósszal.
Ha már mindenhol befedte a szósz, öntsük át egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg sajttal. Tegyük be a tepsit az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Kb 40 percig süssük.
Ha átsült a pulykahús nem érdemes tovább sütni, mert elpárolog róla a finom szósz.
A bulgurra öntsük rá a forró vizet, fedjük le az edényt. Ha a bulgur felszívta a vizet, akkor kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









