Rakott brokkolis pulykamell recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 2 fej brokkoli
- 20 dkg sajt
- 45 dkg tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só, bors
- szárnyas vagy pulyka fűszerkeverék
- 20 dkg bulgur
- 4 dl víz
Elkészítése:
A pulykamellet vágjuk vékonyabb szeletekre vagy csíkokra, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A brokkolit szedjük rózsáira (minél kisebbekre) és mossuk meg.
A tejfölt öntsük egy nagy tálba, keverjük ki a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fűszerkeveréket. Tegyük a pulykamell csíkokat és a brokkolikat a tálba és forgassuk össze a tejfölös szósszal.
Ha már mindenhol befedte a szósz, öntsük át egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg sajttal. Tegyük be a tepsit az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Kb 40 percig süssük.
Ha átsült a pulykahús nem érdemes tovább sütni, mert elpárolog róla a finom szósz.
A bulgurra öntsük rá a forró vizet, fedjük le az edényt. Ha a bulgur felszívta a vizet, akkor kész is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »