Rakott brokkolis pulykamell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 2 fej brokkoli
- 20 dkg sajt
- 45 dkg tejföl
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só, bors
- szárnyas vagy pulyka fűszerkeverék
- 20 dkg bulgur
- 4 dl víz
Elkészítése:
A pulykamellet vágjuk vékonyabb szeletekre vagy csíkokra, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A brokkolit szedjük rózsáira (minél kisebbekre) és mossuk meg.
A tejfölt öntsük egy nagy tálba, keverjük ki a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fűszerkeveréket. Tegyük a pulykamell csíkokat és a brokkolikat a tálba és forgassuk össze a tejfölös szósszal.
Ha már mindenhol befedte a szósz, öntsük át egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg sajttal. Tegyük be a tepsit az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Kb 40 percig süssük.
Ha átsült a pulykahús nem érdemes tovább sütni, mert elpárolog róla a finom szósz.
A bulgurra öntsük rá a forró vizet, fedjük le az edényt. Ha a bulgur felszívta a vizet, akkor kész is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.