Rakott brokkolis pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell
  • 2 fej brokkoli
  • 20 dkg sajt
  • 45 dkg tejföl
  • 3 tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • szárnyas vagy pulyka fűszerkeverék
  • 20 dkg bulgur
  • 4 dl víz

Elkészítése:

A pulykamellet vágjuk vékonyabb szeletekre vagy csíkokra, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A brokkolit szedjük rózsáira (minél kisebbekre) és mossuk meg.

A tejfölt öntsük egy nagy tálba, keverjük ki a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a fűszerkeveréket. Tegyük a pulykamell csíkokat és a brokkolikat a tálba és forgassuk össze a tejfölös szósszal.

Ha már mindenhol befedte a szósz, öntsük át egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg sajttal. Tegyük be a tepsit az előmelegített, 200 fokos sütőbe. Kb 40 percig süssük.

Ha átsült a pulykahús nem érdemes tovább sütni, mert elpárolog róla a finom szósz.

A bulgurra öntsük rá a forró vizet, fedjük le az edényt. Ha a bulgur felszívta a vizet, akkor kész is.