Rakott brokkolis csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 0,5 kg brokkoli
- 150g reszelt sajt
- 500 m főzőtejszín
- só
- bors
- pirospaprika
- kb 100 ml olaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
Sóval, borssal és pirospaprikával meghintjük a szeleteket, ha szeretnénk, akkor fűszerezés előtt kikloffolhatóak a szeletek.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk és fehérre sütjük mindkét oldalát a szeleteknek.
A tepsibe tesszük a szeleteket, amelyeket megsütöttünk. Ha végeztünk a szeletek sütésével, a maradék olajat a tepsibe öntjük.
Sós vízben a brokkolit roppanósra pároljuk. Leszűrjük a brokkolit és a hús tetejére tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal és a főzőtejszínnel leöntjük, aztán előmelegetített sütőben 170 fokon, amíg a sajt nem pirul szép aranybarnára, addig sütjük. Ez kb 40 perc.
Köretként párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.
Tipp:
Fűszerezés ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









