Rakott brokkolis csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 0,5 kg brokkoli
- 150g reszelt sajt
- 500 m főzőtejszín
- só
- bors
- pirospaprika
- kb 100 ml olaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
Sóval, borssal és pirospaprikával meghintjük a szeleteket, ha szeretnénk, akkor fűszerezés előtt kikloffolhatóak a szeletek.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk és fehérre sütjük mindkét oldalát a szeleteknek.
A tepsibe tesszük a szeleteket, amelyeket megsütöttünk. Ha végeztünk a szeletek sütésével, a maradék olajat a tepsibe öntjük.
Sós vízben a brokkolit roppanósra pároljuk. Leszűrjük a brokkolit és a hús tetejére tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal és a főzőtejszínnel leöntjük, aztán előmelegetített sütőben 170 fokon, amíg a sajt nem pirul szép aranybarnára, addig sütjük. Ez kb 40 perc.
Köretként párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.
Tipp:
Fűszerezés ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »