Rakott brokkoli minden jóval recept

Hozzávalók:
Brokkolihoz:
- 1 közepes fej brokkoli
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 80 dkg pulykamell
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 15 dkg sajt
- 3 dl tejföl
Paradicsomsalátához:
- 1 kg paradicsom
- 2 közepes fej lilahagyma
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek tökmagolaj
- só ízlés szerint
- 1 ek ecet
Petrezselymes burgonyához:
- 1,5 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek tökmagolaj
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
A megpucolt hagymát apróra vágjuk és kevés felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felcsíkozott pulykamellet és fehéredésig süttjük.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk.
Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk, rárakjuk a brokkolit és rá a húst. Végül meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben készre sütjük.
A megmosott paradicsomot cikkekre szeleteljük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymákat, ecetet, olajat és óvatosan összekeverjük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. A petrezselymet felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük a zúzott fokhagymával és ráöntjük a leszűrt burgonyára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »