Rakott brokkoli minden jóval recept

Hozzávalók:
Brokkolihoz:
- 1 közepes fej brokkoli
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 80 dkg pulykamell
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 15 dkg sajt
- 3 dl tejföl
Paradicsomsalátához:
- 1 kg paradicsom
- 2 közepes fej lilahagyma
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek tökmagolaj
- só ízlés szerint
- 1 ek ecet
Petrezselymes burgonyához:
- 1,5 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek tökmagolaj
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
A megpucolt hagymát apróra vágjuk és kevés felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felcsíkozott pulykamellet és fehéredésig süttjük.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk.
Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk, rárakjuk a brokkolit és rá a húst. Végül meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben készre sütjük.
A megmosott paradicsomot cikkekre szeleteljük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymákat, ecetet, olajat és óvatosan összekeverjük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. A petrezselymet felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük a zúzott fokhagymával és ráöntjük a leszűrt burgonyára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »