Radóci csorba pulykahússal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zellergumó
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg pulykamell
- só
- bors
- 2 púpozott evőkanál görög joghurt vagy tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- néhány csepp citromlé
- 3-4 szelet csípős paprika
- lestyán, szárított petrezselyem
- egy liter húsleves
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
Az olívaolajon megdinszteljük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük kb 1 liter húsleves alaplével, beletesszük az egész hagymát, petrezselymet, lestyánt, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
A tejfölt vagy joghurtot simára keverjük a tojássárgájával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadunk 1-2 merőkanállal a levesből, jól elkeverjük, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével.
Egy szelet kenyérrel tartalmas, laktató étel.
Tipp:
Számtalan csorba változatot készítettem, de ezt még nem. Régóta készülök, hogy ilyet főzzek,de ezután fogok gyakran készíteni. Remek fogás.