Radóci csorba pulykahússal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Radóci csorba pulykahússal

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg pulykamell
  • bors
  • 2 púpozott evőkanál görög joghurt vagy tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • néhány csepp citromlé
  • 3-4 szelet csípős paprika
  • lestyán, szárított petrezselyem
  • egy liter húsleves

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

Az olívaolajon megdinszteljük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük kb 1 liter húsleves alaplével, beletesszük az egész hagymát, petrezselymet, lestyánt, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

A tejfölt vagy joghurtot simára keverjük a tojássárgájával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadunk 1-2 merőkanállal a levesből, jól elkeverjük, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével.

Egy szelet kenyérrel tartalmas, laktató étel.

Tipp:

Számtalan csorba változatot készítettem, de ezt még nem. Régóta készülök, hogy ilyet főzzek,de ezután fogok gyakran készíteni. Remek fogás.