Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
Az olívaolajon megdinszteljük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük kb 1 liter húsleves alaplével, beletesszük az egész hagymát, petrezselymet, lestyánt, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
A tejfölt vagy joghurtot simára keverjük a tojássárgájával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadunk 1-2 merőkanállal a levesből, jól elkeverjük, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével.
Egy szelet kenyérrel tartalmas, laktató étel.
Számtalan csorba változatot készítettem, de ezt még nem. Régóta készülök, hogy ilyet főzzek,de ezután fogok gyakran készíteni. Remek fogás.